30.04.2024.

Kraj konkursa: „O meni se radi! Zašto sam apolitičan/na?“

Vesti

Kraj konkursa: „O meni se radi! Zašto sam apolitičan/na?“

Konkurs „O meni se radi! Zašto sam apolitičan/na?“ u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Instituta za javnu politiku zvanično je završen. Ovaj projekat je nastavak višegodišnje saradnje na projektima namenjenim mladima.

Ideja projekta je da učenici/ce srednjih škola i gimnazija, studenti/kinje i postdiplomci/ke između 18 i 26 godina, koji su državljani Republike Srbije, imaju mogućnost da iskažu svoje stvavove i pogled na politiku i društvo, kao i da saopšte svoje razloge (a)političnosti. Komisija u sastavu Jakova Devičića (direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji i Crnoj Gori), Gordane Pilipović (naučna saradnica i koordinatorka projekta Fondacije Konrad Adenauer), Andrijane Lazarević (Institut za političke studije, RESECO), Zorana Panovića (programski direktor Demostata) i Tamare Vukov Stančić (programska koordinatorka, Institut za javnu politiku), izabrala je tri najbolja eseja od ukupno 130 pristiglih radova.


Konkurs, namenjen mladima trajao je od februara do juna 2024. godine, a završni događaj planiran je za 4. septembar 2024. godine u Beogradu. Tim povodom biće predstavljena i zbirka najboljih eseja, među kojima se nalaze pobednički radovi Stefana Korice (18), Emilje Janjić (23) i Marka Vesića (24).